Шта је штета електростатичког ЛЕД чипа?

- Apr 20, 2018-

Шта је штета електростатичког ЛЕД чипа?

У ЛЕД индустрији, чини се да је статички електрицитет као непријатељ број један оштећујући ЛЕД. Али да ли је тачно?

Статички електрицитет ће бити штетан за 1000 В ЛЕД свјетла , ЛЕД није јединствен "патент" се обично користи у силиконским материјалима, диоде, транзисторима, али ће и бити угрожена. Чак и зграде, дрвеће и животиње могу се оштетити статичким електрицитетом (муња је електростатичко пуњење и овде не размишљамо).

5-6_10_副本_副本.jpg

Па како статично електрицно оштећење оштећује електронске компоненте? Не желим да идем превише, само говорим о полупроводничким уређајима, али и ограниченим на диоде, транзисторе, ИЦ, ЛЕД аспекте.

Али, погледајте ЛЕД, напон је позитиван на ЛЕД, када је спољашњи напон мањи од прага напона диоде (величина материјала са одговарајућим појасом), нема напона струје, напон се додаје ПН спој. Када се напон обрне на ЛЕД, када је спољни напон мањи од обрнутог напона раздвајања ЛЕД-а, напон се такође примјењује на ПН спој. У овом тренутку, вриједно је поменути и лијевог заједничког лемљеног зглоба. , Све без падова напона! Зато што нема струје. Након пункције ПН споја, спољашњи напон ће бити подељен свим отпором на колу. Где је отпор велики, који део напона је висок. У смислу ЛЕД-а, ПН спој природно носи већину напона. Термичка снага произведена на ПН споју је пад напона преко њега помножен са тренутном вриједношћу. Ако тренутна вриједност није ограничена, вишак топлоте ће изоштрити ПН споју, и кроз улогу губитка споја ПН.

ЛЕД је заправо диода, његова површина у односу на сваку од компоненти у ИЦ је веома велика. Због тога је паралелна ЛЕД капацитивност релативно велика. Због тога, статички електрицитет у нормалним околностима не може оштетити водено поплавно свјетло 300в .

Уопштено гледано, статичко електрицно енергија, посебно статичко електрично енергија генерисана на изолатору, имаће висок напон, али количина испражњене струје је врло мала, а струја пражњења траје кратко вријеме. Електростатичка индукција на проводнику, напон не може бити висок, али струја пражњења може бити велика, а често и задржана струја. Ово је врло штетно за електронске компоненте.Par:Које су предности водене светлости високог јарбола? Sledeći:Који су проблеми у осветљењу ЛЕД тунела?