Пројекат осветљења Музеја збирке музеја коњске културе Хаи Лан групе

- Sep 05, 2018-

Пројекат осветљења Музеја збирке музеја коњске културе Хаи Лан групе

Овај пројекат је хала изложбе коњске културе површине 3000 квадратних метара, која углавном приказује експонате древне кинеске коњске културе и европске каросерије украшене руком. Изложбена сала подељена је на шест области, а то су грнчарија, обојена коњска хала, дворана за сређивање, сала за грнчарску фигурицу, прелазна површина колажа и колица.

1529378834_94934.jpg

Концепт дизајна је да ојача светлосну везу објекта под осветљењем контраста између светлости и сенке, да нагласи комбинацију светлости и сенке, виртуелне и стварне у светлу и да интегрише мисли древног кинеског таоистичког Иин-ианг и пет елемената у дизајну светлости, тако да је први осећај експоната посетиоцима оштар контраст између светлости и сенке, али након пажљивог укуса и онда поново. То је фузија јединственог искуства светлости и сенке.


Техничке индикаторе расвете

78 сетова 14В спотова.

65 комада 20В рефлектора.

3В 30 комплета уграђених светала.

1В 12 комплета сахрањених сијалица.

3В уграђени мали лампе 476 комплета;

1.2В 20 комплета сијалица са ниском снагом.

45В 140 комплета Минг монтираних светла.


Висина инвестиције овог пројекта је 646000 јуана.

Мере и ефекти штедње енергије

1, осветљење у изложбеном простору контролише ВИФИ. Контрола је подијељена у два режима приказа, наиме, начин чишћења и начин излагања. Менаџери могу флексибилно надгледати и контролисати коло осветљења у простору путем АПП интелигентне контроле мобилне телефоније, која није ограничена временом и даљином. Свако светлосно коло у витрини може да се затамне паметним затамњивањем АПП-а. Штавише, након замене експоната, резервисање простора за нијансу је резервисано.

2, све сијалице и лантернице дизајна су ЛЕД светлосни извор.

3. Вредности густине снаге мода чишћења и мода излагања су 2,1В и 1,3В респективно. Вредности густине снаге далеко су ниже од стандарда музеја у Кини.

Иновације дизајна осветљења

1. Све лампе и фењери у изложбеном кабинету уграђени су у изложбени кабинет да се сакрију. Траг лампе и лантернета интегрисан је у изложбени кабинет како би се избјегла посјетитељима видјети свјетиљке и свјетиљке изван изложбеног кабинета.

2. Лампе и лампице могу да се помере лево и десно у кућишту и ротирају 270 степени, што је корисно за касније освијетљење осветљења и подешавање осветљења након што замијени експонате у ормару.

3. Боја плафона у изложбеном простору је црна. Сијалице и орбити на плафону су црни, како би ослабили утицај сијалица и лампица на простор.

4. Истовремено, сваки скуп сијалица и лампица у изложбеном простору одабран је према величини експоната и различитим сноповима и лампама снопа, како би се смањио одсјај 1.

Евалуација стварног рада пројеката

Пројекат је у функцији већ десет мјесеци од завршетка маја 2017. године. У функционисању стабилности и штедње енергије има врло добру предност, контролни режим је изузетно згодан и једноставан, не мора бити на дужности у општа контролна соба, само треба користити мобилни телефон или Ипад контролу може бити једноставна, ефикасна, практична и правовремена. Очувани ефекат штедње енергије и трошкова особља је очигледан.


Par:ne Sledeći:Шта је неопходно ЛУКС ниво за осветљење затвореног базена?