Како дизајнирати светлосне светиљке за зрачне луке са светлом за осветљење аеродрома?

- Apr 11, 2018-

Како дизајнирати светлосне светиљке за зрачне луке са светлом за осветљење аеродрома?

Светиљке у близини система осветљења које директно помажу прилазу и слетању авиона. Систем приступа осветљену подељен је на једноставни приступ светлости система, класе Ⅰ, Ⅱ и Ⅱ система прецизног приступа.

Међу њима је и систем једноставног приступа за неидентификоване писте и непрецизне прилазне писте. Ако је писта близу видљивости или ако постоје друга визуелна помоћ која има довољно смерница, то може бити забрињавајуће. Остала три типа система расвете са прецизним приступом користе се за релативно прецизне приступне стазе, а систем за осветљење приступа такође пружа визуелно вођење ако видљивост није добра током дана.

Дизајн који користимо је систем за расвјету у складу са класом ИИИ, системом расвете за прецизно расвету класе ИИИ, састоји се од средњег светла, хоризонталног реда свјетла и бочних свјетала, те три врсте свјетала су редна свјетла. Светла на средишњој линији морају се састојати од линије која се протеже уз средину писте и до 900 м од улаза на писту. Средишње светиљке морају имати уздужни размак од 30м, а најсветлије светиљке требају бити смештене 30м од улаза у писту.

Поред тога, систем мора имати и два реда бочних погледа који се протежу на 270м од улаза на писту и два реда хоризонталних светала, један ред на 150м од улаза и други ред 300м од улаза. Систем прецизног приступа класе ИИИ у близини првог улазног дијела стаза 300м део средишње линије мора бити направљен од променљивих бијелих свјетлих кратких светала. Када писта уласка 300 м или више у смену, овај део средишње линијске светиљке може се направити променљивим белим светлим појединачним композицијом. Дужина траке мора бити најмање 4 м. Када се трака састоји од отприлике точке осветљења аеродрома, светиљке морају бити равномерно распоређене на удаљености од не више од 1,5 м.


20180119224534.jpg

Par:Како одабрати висококвалитетни Лед Лигхтинг? Sledeći:ne